Son Dakika Haber

Canan Karatay Meslekten Men Edildi mi?

ÜNLÜ DOKTOR CANAN KARATAY'IN MESLEKTEN MEN EDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Ünlü doktor Canan Karatay'ın 15 gün süre ile meslekten men edildiği haberleri sosyal medya başta olmak üzere tüm haber sitelerinde geniş yer buldu. Hatta wikipedia da ki sayfasında bile men edildiği yazılmış. Peki gerçekten de Canan Karatay meslekten men edil mi? Canan Karatay neden men edildi?

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin  resmi sitesinden yapılan duyuruda " Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin İstanbul Tabip Odası’na müracaatı sonrasında Prof. Dr. Canan Karatay’ın 15 gün süreyle meslekten men cezası kararına varılmıştır " denildi. bu duyuru sonrası sosyal medyada en çok paylaşılanlardan oldu. Fakat İstanbul Tabip Odası (İTO) yetkililerinden Dr. Hasan Oğan, Karatay ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ancak alınan bir karar olmadığını aktardı. Yani bu iddialar henüz kesin bir sonuç değil. İlerleyen günlerde men edilip edilmediği kararı çıkacaktır.

Bakalım, İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu’ Prof. Dr. Canan Karatay hakkında ne karar verecek...
Peki Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneğ Canan Karatay'ın meslekten men edilmesi için neden başvuruda bulundu? Neden Karatay men edilecek?

Canan Karatay'ın daha önce haber sitelerinde de yer alan "gebelikte şeker yüklemesi testinin zararlı olduğu, D vitamininin diyabet hastalığından koruduğu, çocuklara türk kahvesi içerilmesinin yararlı olduğu" gibi tıbbi tavsiyeler sıkça karışımıza gelmiştir. Bu konu çok tartışılmış hatta Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği şeker yüklemesi ile ilgili beyanatları nedeniyle Karatay hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ile İstanbul Tabipler Odası’na tıbbi deontolojli ve hekimlik meslek etiğini ihlal ettiği gerekçesiyle şikayet etmiştir. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu bu konularda açıklama yaparak Karatay'ın beyanatlarının aksini savunmuştur. Suçlamalar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmiştir. Bu nedenle de 15 günlük bir men kararı çıkması olasıdır...
[Kaynak: wikipedia]

Canan Karatay Kimdir?

Canan Efendigil Karatay, 1943, Elazığ doğumlu, Kalp ve İç Hastalıkları Profesörüdür. Karatay, İstanbul Bilim Üniversitesi eski rektörü ve İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları öğretim üyesi, kalp ve iç hastalıkları uzmanıdır.

Karatay, liseyi 1961 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi'nde okumuş, ardından 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı. 1972-1974 yılları arasında kazandığı İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak çalıştı. Karatay, görevini Grup Florence Nightingale Hastanesi'nde sürdürmektedir. Canan Efendigil Karatay Türkiye'de ilk kez uyluk atar damarı yoluyla koroner anjiografi yapan hekimdir.

Canan Karatay'ın ilk kitabı "Karatay Diyeti" 2011 yılında çıkmıştır. Hatta "Karatay Diyeti" çok konuşulmuş ve Canan Karatay'ı zirveye taşımıştır. İşte diğer kitapları,

2011 Karatay Diyeti
2011 Karatay Diyetiyle Yaşam Boyu Sağlık
2012 Karatay Mutfağı
2013 Karatay Diyetiyle Obezite ve Diyabete Çözüm Var!
2013 Karatay Diyetiyle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi

karatay kimdir, canan karatay kimdir, canan karatay men edildi, canan karatay meslekten men edildi mi

Canan Karatay Meslekten Men Edildi mi? Reviewed by Haberler4 on 7/31/2015 12:41:00 ÖS Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by SON DAKİKA HABER © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.