Son Dakika Haber

Bugün Ne Pişirsem?(31 Temmuz 2015)

BU GÜN NE PİŞİRSEM - GÜNÜN MENÜSÜ

Kadınların en büyük sıkıntısı her gün yapılan ve sürekli değişmesi gereken yemek menüleri. Özellikle işe giden bayanların kısa zaman da bir menü hazırlamaları biraz zor oluyor. Havaların da sıcak olması yemek menüsündeki çeşittilişi biraz kısıtlıyor. Çünkü yaz aylarında daha hafif yiyecekler tercih ediliyor.

Peki size her gün menünüzde yer alacak yemekler konusunda bir yardımcı olsa nasıl olur.

Her zaman yaz ve kış aylarının vazgeçilmezi olan çorbalar tabiki ilk sırada yer alıyor. Çünkü mideyi rahatlattığı ve bağırsakları çalıştırdığı için yemeklerden önce çorba içilmesi tercih edilmelidir. O zaman yaz sıcaklarınıda dikkate alarak günün menüsünü hazırlayalım.

Ayrıca evde kolayca yapabileceğiniz ve mazlemeride kolay temin edebileceğiniz tarifleri tercih etmeye çalışacağim herkese şimdiden afiyet olsun... (yaprak sarmasını geniş bir gününüzde sarıp dolaba atarsanız yemek bulamadığınız günlerde kurtarıcı olacaktır.)

Menü:

- Bugdaylı Ayran Çorbası

- Yaprak Sarma

- Mevsim Salatası

- Muhallebi


BUĞDAYLI AYRAN ÇORBASI (Soğuk)

Malzemeler:

- 1 Bardak aşurelik bugday
- 500 gram yoğurt 
- tuz
- taze nane

Hazırlanışı:

1 bardak aşurelik buğday haşlanır. Daha sonra soğumaya bırakılır. Bir kapta yoğut iyice çırpılıp ayran hanine getirilir ve soğuyan buğday ayranının içine boşaltılır. (çorbanın koyuluğunu isteğe göre ayarlayabilirsiniz) daha sonra isteğe göre tuz ve içerisine taze nane eklenir.Çorbamız servise hazır. Ayiyet olsun.

YAPRAK SARMASI

500 gram tokat yaprağı (salamura)
1 adet limon
Zeytinyağı

İç harcı;
2 orta boy kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
Maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Nane
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaprak Sarması

Hazırlanışı:
Öncelikle salamura yapraklar 2-3 dakika sıcak suda bekletilir, yıkanır ve süzgece alınır. Geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir üzerine zeytinyağı dökülür. Pirinç yıkanarak kabın içerisine eklenir. Baharatlar, salça ve tuzu da ilave edildikten sonra ince kıyılmış maydanozu da eklenerek karıştırılır.(çiğden bir iç harç olacak) Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatarak sarılır. Bu işleme yaprak bitene kadar devam edilir. Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip yaklaşık 5-6 su bardağı kadar da sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.(üzerine sarmalar dağılmasın diye tencere kapağından biraz küçük ebatta bir kase kapatabilirsiniz.) Afiyet olsun…

MEVSİM SALATASI

Malzemeler 
1/2 Kirmizi Lahana 
1/2 Göbek Salata 
1/2 Havuç 
1 Çay Kasigi Misir 
1/2 Domates 
Karabiber, 
Tuz 
1 Çorba Kasigi Sivi Yag 

Hazırlanışı: 
Kirmizi lahanayi ve göbek salatayi genis bir salata kabina dograyip havucu rendeleyin. Misiri üzerine ekleyin. Dilimlenmis domateslerle süsleyin. Küçük bir kasede siviyag ve limon suyunu çirparak sosu hazirlayin. Salatanin üzerine sosu gezdirerek servis yapin

MUHALLEBİ

Malzemeler:

3 yemek kaşığı nişasta 

6 yemek kaşığı şeker 
1 kg. süt 
1 yemek kaşığı tereyağı 
Tarçın

Hazırlanışı:

Bir tencerede soğuk süt, nişasta ve şekeri çırparak birbirine yedirin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve kaynamaya yakın tereyağı ilave edin. Boncuk boncuk olduğunda ocaktan alarak servis edeceğiniz kâseye koyun. Üzerine tarçın ekleyin ve soğuk ya da ılık servis yapın.
Bugün Ne Pişirsem?(31 Temmuz 2015) Reviewed by Haberler4 on 7/31/2015 03:33:00 ÖS Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by SON DAKİKA HABER © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.